dijous, 29 de desembre del 2016

VIDEO PARTICIPATIU!



Bon dia a tothom!! Avui vos anem a contar una ferramenta molt interessant per a la gent que treballeu amb col·lectius de gent jove. Aquesta eina és el video participatiu, nosaltres la vam utilitzar per a tractar la temàtica del futur del treball social i com ens veia la societat.


  • En que consisteix?


Aquest és un taller que esta format per tres fases i es tracta de plantejar, filmar i projectar un vídeo realitzar 100% pels participants al taller. 

Les fases són les següents:

- FASE 1: 

Aquesta fase té una duració de 45 minuts. En grup s'ha de triar un/a Operador/a de Camèra, i un Controlador/a de Temps i crear l'inici del vostre vídeo. 
Les decisions que es decideixen es farà de manera democràtica, és a dir, totes i tots tenen dret de votar i indicar les opcions sobre les persones que es trien per a cada funció i per a les idees sobre la pel·lícula. És una manera on tothom PARTICIPA!! 
Un exemple de fitxa es aquest:




- FASE 2:

En aquesta fase es tracta de planificar la pel·lícula, de lo contrari, no es podrà filmar sense haver-ho planificat. Per a ajudar a la planificació, es falicitarà una graella (que a continuació vos mostrarem) on es contemplen totes les informacions necessàries per tal de realitzar la filmació.

L'operador /a també serà l'encarregat o l'encarregada de dirigir el procés.
El controlador /a de Temps serà qui estarà recordant el temps que queda per a acabar cada fase.
La resta del grup, escriuran els "cartons de narrativa" de la pel·lícula i dels títols.


- FASE 3:

Aquesta fase és la de filmació. El grup ha de dialogar i respectar les direccions que dona l'operador /a de camèra. A més, s'ha d'assajar tot molt correctament perquè és filma tot d'una, és a dir, no s'editen les imatges.
Es pot dir que aquest taller és una manera de reflexionar de manera original sobre les temàtiques que els propis joves decideixen, en conseqüència fa que els joves siguen conscients de les problemàtiques que els envolta.

A continuació vos mostrem un exemple que vam realitzar a l'aula:




Considerem que aquest tipus d'activitat és molt interessant a causa de la seua immediatesa.  És a dir,els  i les participants en la realització del video veuen els resultats del treball de forma ràpida i directa el que implica una major motivació d'aquests. 

Quan us animeu a fer un video d´aquestes característiques amb nosaltres?


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Big Yellow Pointer Light Orange Pointer