dimarts, 18 d’octubre del 2016

Animació i gent gran

Hola a tots i totes!

En el dia de hui volem mostrar-vos la nostra reflexió al voltant del món de l´animació i gent gran.  

Quan es parla de gent gran que es el primer que ens ve al cap? 

Segurament ens vinguen imatges dels nostres avis, coneguts, oncles... que ja han acabat la seua vida laboral, que estan jubilats i que es troben a casa.

Però realment el concepte de gent gran va més enllà. La referència que fan d'ells i elles com a "grans" dificulta o veu deteriorada la idea de que aquest col·lectiu o grup també son persones. Persones amb grans capacitats cognitives i socials, capaços de aportar i desenvolupar  noves idees i nous projectes a la nostra realitat social. I es que al compliment dels 60 anys en avant no és el fi del  del món encara que moltes de les persones d'aquestes edats ho pensen.


És ací on l'animació sociocultural juga un gran paper. I és que, hi ha un gran ventall d'activitats que es poden realitzar amb aquest col·lectiu  dintre de diferents àrees. Activitats diverses que no són concebudes com les que venen realitzant-se tradicionalment o les que com les que s´entenen  que es deuen de fer amb la gent gran. 
A continuació detallem les diferents àrees que es poden treballar i algunes de les activitats que es poden desenvolupar dintre d´aquestes:

Àrea formativa-cultural: Alfabetització digital i audiovisual, teatre i tallers de memòria
Àrea de desenvolupament psico-físic: Relaxació, expressió corporal, psicomotricitat i jocs populars
Àrea d'activitats socials i participació ciutadana: Aniversaris, viatges i excursions, participació  ciutadana i accions de voluntariat social
 
- Àrea de dinàmica ocupacional: Tallers de pintura amb diferents tècniques, dibuix i animació estimulativa Montessori.

També per aquest col. lectiu considerem la importància de la comunicació, de la interacció i de la conversa mecanismes pels quals s´evita l´aillament i sensació de soledat. 

És curiosa la tasca del animador, i es que com diu Georg Christoph:

"Nada nos hace envejecer con más rapidez 
que el pensar innecesariamente
 que nos hacemos viejos".



Per a poder comprendre millor alguns dels aspectes d'aquest col·lectiu vos recomanem la visualització de la pel·lícula animada "Arrugas". A continuació vos adjuntem el tràiler.




Fins a la pròxima!!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Big Yellow Pointer Light Orange Pointer