dimecres, 23 de novembre del 2016

Bon dia a totes i tots!
 
 
En l'entrada de hui ens agradaria parlar-vos de l'activitat que els darrer dia havem realitzat a classe, la creació d'un video participatiu.
En primer lloc, ens agradaria explicar-vos què és el video participatiu. Bé aquest és una tècnica grupal que s'utilitza per a visibilitzar i abordar les problemàtiques de l'entorn en el que ens trobem, promovent la participació activa del propi grup. Segons johansson  el vieo participatiu es pot definir com "Un proceso de vídeo sin guión, dirigido por un grupo de gente de base, que avanza en ciclos iterativos de rodaje-revisión con el objetivo de crear narrativas de video que comuniquen lo que aquellos que participan en el proceso realmente quieren comunicar, en la forma que creen que es apropiado”.
 
 
Com realitzarem el video participatiu?
Doncs en un primer moment vam fer una puja d´idees on els diferents membres del grup vam proposar determinats temes d´interés. Una vegada escollit el tema "El futur de la professió del treball social i com ens veu la societat" ens posarem a crear les escenes que tindria el video, així com el lloc on es realitzaria i la decoració que necessitariem per al video.
 
Des del nostre punt de vista aquesta activitat ens ha paregut molt productiva ja que a la vegada que ens ajuda a conèixer les diferents opinions del grup, també millorar la cooperació entre aquest. A més considerem que és una dinàmica amb molta projecció en el nostre treball ja que es pot aplicar a tots aquells col·lectius amb els que treballem, promovent la seua confiança, autononia i participació. 
 
Per a que tingau una idea més clara sobre que és el video participatiu vos animem a que mireu aquest video que encara que està en anglés es troba subtitulat al castellà.
 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Big Yellow Pointer Light Orange Pointer